Bereiding:
Voorbereiden: Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de kipreepjes of gehakt. Breng op smaak met zout, peper, en eventueel paprikapoeder of chilipoeder. Snijd de paprika, rode ui en jalapeño’s in dunne stukjes. Was en droog de spinazie als je die gebruikt., bak dit mee met het gehakt of de kip. Zet opzij.
Quesadilla samenstellen: Leg een tortilla op een snijplank. Verdeel een laag sambalkaas over de tortilla. Voeg de gebakken kip of gehakt toe, gevolgd door wat reepjes paprika, ui, en optioneel spinazie en jalapeño’s.
Afdekken en bakken: Leg een tweede tortilla bovenop en druk licht aan. Verhit een beetje olijfolie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de quesadilla in de pan.
Bakken: Bak de quesadilla ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot de buitenkant goudbruin is en de kaas gesmolten is. Draai voorzichtig om met een spatel.
Serveren: Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem in driehoeken. Serveer direct met zure room, guacamole, of extra sambal.
De sambalkaas is voor €2,- te halen in onze kraam